Sosyal medya durma noktasında

Sosyal medya durma noktasında

İstanbul'da cumartesi yaşanan canlı bomba eylemi ve pazar günkü Nevroz kutlamaları nedeniyle sosyal medya sitelerine uygulanan yavaşlatma devam ediyor

A+A-

Cumartesi sabah saatlerinde yaşanan Taksim patlaması sonrası TTNET'de yavaşlama sorunu ve ülke genelinde internet sorunu ortaya çıktı. İnternet kullanıcılarının internette neden sorun var şeklindeki soruları sadece wifii bağlantısı için değil 3G çekmeme sorunu olarak da ortaya çıktı. Tüm gün boyunca erişim sağlayamayan kullanıcılar internet neden yavaş sorusunu sormaya başladı. Gazetemizi arayan okurlarımız Cumhuriyet.com.tr dahil bir çok internet sitesine giremediklerini söylediler.

Başta Twitter, Facebook, Youtube gibi bir çok sosyal medya ağının kullanılamamasının 19 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırıdan ötürü olduğu söyleniyor. Bunun yanısıra Tivibu izleyicileri de yayınların internetteki bu yavaşkıktan ötürü sıklıkla kesildiğinden şikayetçi oldular.Ülke genelinde internet sorunun gidermek için internet kullanıcıları çeşitli yollara başvuruyor. Yaşanan bağlantı hatalarından dolayı hemen hemen herkes yurtdışı DNS adreslerini kullanılarak internette girdiklerini belirtiyor.

Facebook ve Twitter durma noktasında

Dün gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından Facebook ve Twitter’a başlayan yavaşlık hala sürüyor. Bazı kullanıcılar ise erişim sağlayamıyor. Facebook ve Twitter’a erişim son 24 saattir sağlıklı bir şekilde sağlanamıyor. İstanbul’daki kanlı İstiklal Caddesi saldırısı sonrası Twitter ve Facebook’ta yaşanan erişim sorunu devam ediyor. Twitter ve Facebook’a giriş yapamayan kullanıcılar “Twitter ve Facebook kapandı mı?” sorularına yanıt arıyor. Bağlantı hatalarından dolayı birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu ağlara DNS değişikliği yaparak girebiliyor. Twitter ve Facebook’tan yaşanan yavaşlık ve kopuntular hakkında açıklama bekleniyor.

 

»» İNTERNET YASAKLARI NASIL AŞILIR

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.