S&P, Arjantin'in yerel para cinsinden kredi notlarını düşürdü

S&P, Arjantin'in yerel para cinsinden kredi notlarını düşürdü

S&P Global, Arjantin'in  yerel para cinsinden kısa ve uzun vadeli kredi notlarını CCC-/C  seviyesinden SD/SD (seçilmiş temerrüt) seviyesine indirdi. Yabancı  para cinsinden kredi notunu ise CCC olarak teyit etti.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Arjantin'in  yerel para cinsinden kısa ve uzun vadeli kredi notlarını CCC-/C  seviyesinden SD/SD (seçilmiş temerrüt) seviyesine indirdi. Yabancı  para cinsinden kredi notunu ise CCC olarak teyit etti.

S&P Global not indirimine neden olarak Arjantin'in tek taraflı olarak 19 Ocak'ta aldığı özel sektörden yatırımcıların elindeki bazı ABD Doları cinsinden borçlanma kağıtlarının ve 20 Ocak'ta aldığı Arjantin Pesosu cinsinden kısa vadeli borçlanma kağıtlarının vadelerinin uzatılması kararlarını gösterdi.

S&P, Arjantin'in kamu borcunun daha da yeniden yapılandırması  olasılığı dikkate alındığından yabancı para cinsinden not için görünümün  negatif olmaya devam ettiğini vurguladı.

 

Arjantin'de Ekonomi Bakanı Martin Guzman, Kongre'ye gönderilen "borç  sürdürülebilirliği" yasa tasarısının amacının borçlanma şartlarının,  faizlerinin iyileştirilmesi için yasal bir çerçeve oluşturmayı  amaçladığını vurguladı.

Guzman, "Bu yasa bize kamu borcunun sürdürülebilirliğini yeniden  tesis etme amacımızı başarmak için ihtiyaç duyulan operasyonları  gerçekleştirme ve yapıyı oluşturma imkanı verecek. Şu anda sürdürülebilir olmayan ve tüm Arjantinlilerinin geleceğini ipotek altına alan bir borç yükümüz var" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.