S&P, Brezilya'nın görünümünü durağana düşürdü

S&P, Brezilya'nın görünümünü durağana düşürdü

S&P Global, Brezilya'nın GSYH büyümesinin ve bütçe performansının 2020 yılında KOVID-19 salgını ve hükümetin olağanüstü harcamalarının etkisi ile sıkıntı çekeceğini  belirterek kredi notu görünümünü düşürdü.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Brezilya'nın GSYH büyümesinin ve bütçe performansının 2020 yılında KOVID-19 salgını ve hükümetin olağanüstü harcamalarının etkisi ile sıkıntı çekeceğini  belirterek kredi notu görünümünü düşürdü.

Brezilya'nın gündemindeki yapısal reformları gerçekleştirme  kahasitene ilişkin artan belirsizliğe de işaret eden S&P Global, Brezilya'nın not görünümünü 'pozitif'ten 'durağan'a indirdi. Uzun  ve kısa vadeli kredi notlarını ise BB-/B olarak teyit etti.

S&P, Brezilya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,7 daralacağını tahmin  ederken, 2021 yılında ise yüzde 2,9 büyüme yaşanmasını bekliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.