S&P, Euro Bölgesi tahminlerini düşürdü

S&P, Euro Bölgesi tahminlerini düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Euro Bölgesi için büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, yıl başından bu yana finansal şartlarda gözlenen ani düşüşü işaret ederek Euro Bölgesi için büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 

Euro Bölgesi için 2016 yılı GSYH büyüme tahnminini yüzde 1,8'den yüzde 1,5'e indiren S&P, enflasyon tahminini de Kasım ayında yaptığı yüzde 1,1'den yüzde 0,4 seviyesine indirdi.

S&P, 2017 yılı için enflasyon beklentisini de yüzde 1,5'den 1,4'e çekti.

S&P'nin Avrupa baş ekonomisti Jean-Michael Six yaptığı değerlendirmede, yıl başından bu yana finansal şartlarda gözlenen ani düşüşün Euro Bölgesi ekonomisinin rüzgarını azalttığını belirtti.

"ECB'nin attığı adımların enflasyon ve büyüme görünümleri üzerinde azalan bir etkisi var" diye konuşan Six, buna neden olarak emtia fiyatlarında düşüşü ve hükümetlerin reformlara destek vermemelerini gösterdi.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.