S&P haftayı rekorla tamamladı

S&P haftayı rekorla tamamladı

Haftayı dar bir bant içinde sakin geçiren S&P 500 endeksi cuma gününü rekor seviyeye yükselerek tamamladı.

A+A-
ABD hisse senetlerine yatırımcıların paraları akmaya devam etse de hisse alımları konusunda büyük bir coşku yaşanmıyor. Piyasalar bu nedenle yukarı gitmekte zorlık yaşadı ve bunun yerine dar bir bant içinde sıkıştı. 
 
Cuma günü Dow Jones Sanayi endeksi 20.32 puan yükselişle 18272.56, S&P 500 1.63 puan yükselişle 2122.73, ve Nasdaq Bileşik endeksi 2.50 puan yükselişle 5048.29 puandan günü tamamladı. 
 
Piyasa oyuncuları ekonomik verilerin piyasaların coşkusunu baltalayacak tarzda gelmeye devam ettiğini ifade ediyor. Bu hafta açıklanan işsizlik başvuruları verileri güçlü gelirken, perakende satışlar verisi zayıf kaldı. 
 
Cuma günü yapılan açıklama ile Nisan ayında sanayi üretiminin önceki 4 ay boyunca yaşadığı düşüş sürecini devam ettirdiği görüldü. Açıklanan veri zayıf kürsel talep, dolardaki güçlenme ve petrol fiyatlarındaki düşüşün üretimi sınırladığını gösterdi. Cuma günü açıklanan tüketici güven endeksi Mayıs ayında tüketicilerin daha karamsar bir yapıda olduğuna işaret etti. 
 
Cuma günü 10 yıllık tahvillerin faizi yüzde 2.141 seviyesine geriledi. Perşembe günü faizler yüzde 2.235 seviyesindeydi. 
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.