S&P: Türkiye en kırılgan ülkelerden

S&P: Türkiye en kırılgan ülkelerden

S&P'ye göre 2008'den bu yana yüksek büyüme yaşayan gelişmekte olan ekonomiler şimdi 3 büyük riskle karşıya ve Türkiye en kırılgan ülkeler arasındra

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 2008 yılından bu yana global kredi şartlarında gevşemenin ve emtia fiyatlarında pozitif gelişmelerin bir soncu olarak yüksek büyüme yaşayan gelişmekte olan ekonomilerin şimdi 3 büyük riskle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Bugün yayınladığı raporda 3 büyük risk olarak ABD'de er yada geç yapılacak bir faiz artırımı sonrasında global likidite azalma olasılığını, yurtiçi kredilerde son yıllarda yaşanan aşırı büyümenin kapanmaşa başlamasını ve Çin'in ekonomik büyümesindeki kayda değer yavaşlamayı gösterdi.

S&P, bu 3 riskin kararttığı görünüm ortamda en kırılgan gelişmekte olan ülkeler listesinde Türkiye'ye yen verirken, lisdtede Venezuela, Arjantin, Kolombiya ve Peru da yer aldı. Meksika, Filipinler ve Polonya ise en az risk ile karşı karşıya olan ülkeler olarak ön plana çıktı.

S&P, Latin Amerika ülkelerinin bu 3 riske karşı Asya ülkelerine göre daha kırılgan olduklarını vurguladı.

S&P, gelişmekte olan ülkelere verdikleri notlarda bu riskleri izlediklerini ifade etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.