S&P: Türkiye kötüye gidiyor

S&P: Türkiye kötüye gidiyor

S&P'ye göre BB+ notunu paylaşan Türkiye ve Endonezya zıt yönlere gidiyorlar

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye ve Endonezya'nın paylaştıkları tüm benzerliklere rağmen, kredibilite açısındahn zıt yönlere ilerlemekte olduklarını, bunun temel nedeninin de politika trendleri ve dış politika farklılıkları olduğunu bildirdi.

S&P, Türkiye ve Endonezya'yı karşılaştırdığı raporunda, "Her iki ülke de global likidite ve yatırımcı güvenindeki kırılganlıklara karşı kırılgan, ancak Türkiye'nin yüksek dış borçluluğu ve büyümede finansman ihtiyaçları gelişmekte olan ekonomilerden gelişmiş olanlara doğru sermaye akışı değişimlerinin hızlanmasına karşı daha hassas olmasını yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Endonezya için yabancı para cinsinden kredi notlarının BB+ olduğunu belirten S&P, ancak Türkiye için görünümü 2014 yılı başlarında 'durağan'dan 'negatif'e, Endonezya için ise Mayıs 2015'te 'durağan'dan 'pozitif'e revize ettiklerini hatırlattı.

S&P, Endonezya'nın büyük gelişmekte olan piyasalar arasında 'pozitif' görünüme sahip 2 ülkeden biri olduğunu da vurguladı.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.