S&P Türkiye'nin not görünümünü değiştirecek mi?

S&P Türkiye'nin not görünümünü değiştirecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin not değerlendirmesini bugün yapması bekleniyor.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin not değerlendirmesini bugün yapması bekleniyor.

Yurtiçi piyasalar bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesine odaklandı. Olası karara ilişkin farklı görüşler mevcut. 

Gedik Private Varlık Yönetimi Direktörü Taner Özarslan Bloomberg HT'ye S&P'den bir not değişimi beklemediğini ve kararın piyasaları çok etkilemeyeceğini belirtti. 

Özarslan konuya dair, "Not görünününün negatiften durağana çekilme ihtimali çok düşük. Bunun için gerekçesi var mı? Mali disiplinde ekstra bir iyileşme yok, tam tersine bir miktar gevşiyor. Döviz kurunda bir miktar gevşeme oldu ama bu Türkiye kaynaklı mı diye düşünülürse daha çok uluslararası fonlardan kaynaklanıyor. Öbür taraftan enflasyonun yükseldiğini görüyoruz. 

Bu nedenle S&P'nin duruşunu değilştirmesi için çok sebep yok gibi görünüyor. Notu daha kötü noktaya getirecek bir neden de yok. O yüzden piyasa S&P'yi çok önemli şekilde fiyatlamayacaktır. Ancak ne söylediği ve Türkiye ekonomisine bakışı önemli olacak, oradaki satır başlarına bakacağız" diye konuştu. 

Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç ise Bloomberg HT'ye önceki gün yaptığı değerlendirmede S&P'nin kredi not görünümünü negatiften durağana çekebileceğini belirtti.

S&P Ocak ayında Türkiye'nin not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirmişti. Kuruluş, Türkiye'yi "yatırım yapılabilir" seviyenin 2 basamak altında değerlendiriyor. (BloombergHT)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.