S&P'den Katar'a kötü haber

S&P'den Katar'a kötü haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) son gelişmelerin ardından Katar'ın kredi notunu düşürdü

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) son gelişmelerin ardından katar'ın kredi notunu düşürdü.

Kuruluş, ülke kredi notunu "AA"dan "AA-" seviyesine indirdi.

S&P, bir grup ülke ile diplomatik ilişkilerin kesilmesinin Katar'ın dış kırılganlıklarını artıracağını ve ekonomik büyüme ve mali göstergeler üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

S&P, Katar'ın ekonomik büyümesinin, yalnızca bölgesel ticaretin daralmasından değil, aynı zamanda bölgesel talebin kesilmesinden dolayı şirket karlılığının olumsuz etkilenmesinden dolayı da yavaşlaması beklediklerini kaydetti.

S&P ayrıca, iç siyasi risklerin kaydadeğer bir şekilde artması ya da kamu borcunun beklenenden daha somut bir şekilde artması durumunda daha da düşürülebileceğini ifade etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.