S&P'den not ve kriz uyarısı

S&P'den not ve kriz uyarısı

Fitch'ten sonra aynı gün içinde Türkiye ekonomisi için ikinci uyarı da S&P'den geldi

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye hakkında üst üste açıklamalarda bulunuyor. Fitch'ten sonra aynı gün içinde Türkiye ekonomisi için ikinci uyarı da S&P'den geldi. S&P'nin yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

>> TÜRKİYE'NİN MALİ DURUMUNDA BOZULMA, TL'NİN DÜŞÜŞ ÜZERİNE BİR HAMLE OLMAZSA, OLDUKÇA HIZLI OLABİLİR

>> TÜRKİYE'NİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TAMPONLARI VE MEVCUT EKONOMİK SIKINTILARDAN BİR ÇIKIŞ YOLU VA

>> TÜRKİYE'DE EĞER BİR ŞEY YAPILACAKSA, BUNLAR MERKEZ BANKASI'NIN NE YAPACAĞINA BAĞLI OLACAK

>> TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA DURAĞAN GÖRÜNÜMÜ, PİYASA ÜZERİNDE BASKI AZALMAZSA POTANSİYEL OLARAK YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLEBİLİR

 

SİYASİ ORTAM RİSKİ ARTIRIYOR

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bugün yayımladığı raporda Türkiye'de siyasi söylemin para politikası çerçevesine ilişkin riski artırdığı belirtildi.

Raporda, siyasi söylemlerin para politikasının öngörülebilirliğinin Haziran seçimi ardından baskı altına girmesi ihtimalini artırdığı ifade edildi ve "Türkiye'de para politikası bağımsızlığının azalmasının ülkenin kredi profili üzerinde daha fazla baskı yaratacağı" belirtildi. 

Fitch Ratings'in raporunda söz konusu durumun, sert küresel finansal koşulların Türkiye'nin geniş dış finansman ihtiyacından kaynaklanan kırılganlığı test edeceği bir dönemde gerçekleştiği dile getirildi.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.