S&P'den rekor kapanış

S&P'den rekor kapanış

Nasdaq Bileşik endeksinin 15 yıl aradan sonra ilk rekor kapanışını yaşamasının bir gün sonrasında yükseliş diğer endeksleri de etkisi altına aldı.

A+A-

Cuma günü yaşanan yükseliş teknoloji sektörü hisselerinin; Microsoft ve Amazon.com'un öncülüğünde gerçekleşen bir yükseliş oldu ki bu şirketlerin açıkladığı beklentilerin üzerindeki ilk çeyrek sonuçları hisselerine çift haneli alım getirdi.
Nasdaq Bileşik endeksi Perşembe günü 15 yıl aradan sonra ilk rekorunu kırmasının ardından Cuma günü de 36.02 puan yükselişle 5092.08 puandan yeni bir rekorla kapandı.


Oransal olarak Microsoft'un yaşadığı yükseliş son 6 yılın Amazonun yaşadığı yükseliş son 3 yılın en yüksek artışı oldu.

S&P 500 endeksi cuma gününü 4.76 puan ve yüzde 0.2 oranında artışla 2117.69 puandan tamamladı. Gün içinde gün içi en yüksek seviye rekoru kırılırken, kapanış da yeni bir rekor seviyeden gerçekleşti.
S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin birlikte rekor kapanış yakalamaları en son 31 Aralık 1999 tarihinde olmuştu.

Dow Jones Sanayi endeksi 21.45 puan yükselişle 18080.14 puandan kapandı. Dow seansı 2 Mart tarihinde gördüğü rekorun yüzde 1.1 orannda altında kapandı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.