Spector'a göre Brexit görüşmeleri bu hafta sona erecek

Spector'a göre Brexit görüşmeleri bu hafta sona erecek

Britanya hükümeti Brexit müzakerelerinin bu hafta sona ermesine hazırlanıyor. 

A+A-

Spector dergisinin Britanya hükümetinden bir kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre, Britanya hükümeti Brexit müzakerelerinin bu hafta sona ermesine hazırlanıyor. 

İrlanda Başbakaın Leo Varadkar'ın görüşmek istemediğini öne süren Spector, Fransa Devlet Başkanı Macron ve Almanya Başkanı Merkel'in de İrlanda müzakereye hazır olana kadar Avrupa Birliği'ne Britanya'nın teklifini tartışması için baskı yapmalarının muhtemel olmadığını yazdı.

Spector'a konuşan kaynak, "Paris ve Berlin'de oldukça fazla insan bizim sunduğumuz teklifi görüşmeyi arzu ediyor, ancak İrlanda müzakedre etmek istemedikçe Merkel ve Macron müzakere için Barnier'e baskı yapmayacaklar" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin bütçe açığı 100 milyar GBP'a çıkacak

Öte yandan İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından IFS, Britanya'nın Avrupa Birliğinin bir anlaşma olmadan terk etmesi halinde bütçe açığının hali hazırdaki seviyesine göre iki kattan fazla artarak 100 milyar GBP civarına yükselmesinin büyük olasılık olduğunu bildirdi. 

IFS'nin yaptığı çalışmaya göre, sınırlarda büyük gecikmelere yol açmayan anlaşmasız bir Brexit senaryosunda Britanya'nın bütçe açığı 2021-2022 döneminde GSYH'nın yüzde 4'ü, 92 milyar dolar seviyesine yükselecek. 

IFS, Britanya hükümetinin ekonominin daralmasını durdurmak için yeterli mali teşvik uygulaması için 2020 ve 2021'de yaklaşık 23 milyar GBP büyüklüğünde ekstra harcama yapmasının gerekeceğini vurguladı. 

Britanya'da bütçe açığı 2018-2019 mali yılında 41 milyar dolar ile GSYH'nın yüzde 1,9'u seviyesinde gerçekleşti. Bu, 2001-2002'den bu yana görülen en düşük bütçe açığı oldu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.