SPK MİA Teknoloji’nin halka arz başvurusunu onayladı

SPK MİA Teknoloji’nin halka arz başvurusunu onayladı

MİA Teknoloji’nin halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı.

A+A-

Halka arzla birlikte MİA Teknoloji’nin 30.000.000₺’den 38.000.000₺’ye çıkarılmış sermayesi nedeniyle artırılacak 8.000.000₺ nominal değerli paylarının satışı ile 4.500.000₺ değerli ortak paylarının satışı olmak üzere toplam 12.500.000 lot olarak gerçekleştirilecek. Halka arz edilecek nominal değerli payların halka arz sonrası sermayeye oranı yüzde 32,89 olurken, tamamen eşit pay dağıtımlı ve sabit fiyatlı talep toplama yöntemi ile halka arz işlemi Metro Yatırım aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Elde edilen kaynak ile sektörün iyileştirilmesi hedefleniyor

MİA Teknoloji, dünyadaki hızla dönüşen teknolojik yeniliklere entegre bir şekilde geliştirdiği yazılımlarla ulusal ve uluslararası öncü kuruluşların çözüm ortağı olarak yenilikçi ürün ve hizmetleri iç ve dış piyasaya sunuyor. Bilişim sektörünün lider şirketlerinin başında yer alan MİA Teknoloji, son yıllardaki hızlı gelişmesine paralel olarak eğitimli personel kadrosuyla Ar-Ge yatırımlarına devam ediyor.  İnovasyon, Yazılım Geliştirme, Entegrasyon ve Çözüm Sağlayıcı bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi mensubu olarak faaliyet gösteren MİA Teknoloji, uluslararası piyasalarda Türk yazılım sektörünün planlı bir şekilde tanıtılmasını hedefliyor. 

MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Beltekin, “Katma değeri yüksek inovatif çözümler üreterek yurt dışı pazar aktörleri ile de rekabet etmeye hazırlanan şirketimizin halka açılmasıyla birlikte elde edeceği kaynağı sektörün genelinde yaygın görülen finansal sorunların giderilmesi amacıyla ihtiyaçları karşılayarak sektörü iyileştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız halka arz sonrasında ülkemiz adına güç katan ürün ve hizmetlerimizi yatırımcılarımızla birlikte geliştirmeye devam etmek. Bu doğrultuda halka arz gelirinin yüzde 30’unu Ar-Ge ve yazılım geliştirme alanlarında şirketin büyümesi ve satışların artması hedefli faaliyetlerin artırılmasında, yüzde 25’ini işletme sermayesi ihtiyacının karşılanmasında, yüzde 15’ini şirket satın alma fırsatlarının değerlendirilmesinde, yüzde 10’unu reorganizasyon, satış ve karlılık artışı odaklı süreçlerin artırılmasında, yüzde 10’unu mevcut kredilerin kapatılmasında ve yüzde 10’unu mevcut ofisleri büyütme ve yeni ofis açmada kullanacağız.” dedi.