SPK'dan eski DYP milletvekili  hakkında suç duyurusu

SPK'dan eski DYP milletvekili hakkında suç duyurusu

SPK, eski DYP milletvekili ve TÜSİAD üyesi Mehmet Sedat Aloğlu'nun da aralarında olduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret ile ilgili yapılan inceleme sonucunda aralarında eski DYP İstanbul milletvekili ve TÜSİAD eski yöneticilerinden Mehmet Sedat Aloğlu'nun da aralarında olduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK bülteninde konuyla ilgili yer alan açıklamada, Feniş Alüminyum’un finansal raporlarının gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi ve Feniş Alüminyum’un toplam 117.501.248 TL zarara uğratılması sebebiyle, Mehmet Sedat Aloğlu, Halil Bülent Çorapçı, Seniye Şebnem Özden, Hüseyin Yalçın Ersen ve Hüseyin Cahit Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ZARARA UĞRAYAN YATIRIMCILAR DAVA AÇABİLİR'

Bültende ayrıca, yatırımcılara uyarı niteliğinde şu bilgilere yer verildi:

Kurulumuzca yukarıda Feniş Alüminyum ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suç nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına karar verilmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.