SPK'dan GCM Menkul ve A1 Capital'e ceza

SPK'dan GCM Menkul ve A1 Capital'e ceza

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), GCM Menkul Kıymetler ile A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye idari para ceza verilmesine karar verdi.

A+A-


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), GCM Menkul Kıymetler ile A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye idari para ceza verilmesine karar verdi.

SPK Haftalık Bülten'de yer alan bilgiye göre

GCM Menkul Kıymetler AŞ'ye Aracı "Kurumun deneme hesaplarında gerekli dikkati ve özeni göstermemesi" ve "Deneme hesaplarının mevzuata uygun olarak çalıştırılmaması" gibi 6 eylemi nedeniyle toplam 588 bin 273 lira idari para cezası verildi.

A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye "Kaldıraçlı alım satım işlemlerine ilişkin olarak işlem platformunda yatırımcılara sunulan fiyat verilerinin tutulmaması" gerekçesiyle 24 bin 672 lira tutarında idari para cezası verildi.

Aracı kurum Egemen Menkul Kıymetler AŞ'nin ortaklarından Mustafa Sabri Ünlütürk’ün aracı kurum sermayesinde sahip olduğu 262 bin 500 lira nominal tutarlı payın ortaklardan Adem Erdölek’e devrine izin verilmesi başvurusu olumlu karşılandı.

Azimut Portföy Yönetimi AŞ'nin çeşitli fonlarının katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanma talepleri de olumlu karşılandı.

Alkhair Portföy Yönetimi AŞ’nin, 10 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 3,5 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 5 milyon liraya arttırılmasına izin verilirken, Taaleri Portföy Yönetimi AŞ’nin, 12 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 6 milyon 195 bin lira olan çıkarılmış sermayesinin 7 milyon 783 bin 179 liraya artırılmasına izin verildi.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.