SPK'dan Osmanlı Yatırım'a ceza

SPK'dan Osmanlı Yatırım'a ceza

Sermaye Piyasası Kurulu, Osmanlı Yatırım'a iki ayrı konudan 676 bin 167 TL para cezası uygulanmasına karar verdi.

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu, Osmanlı Yatırım'a iki ayrı eyleminden dolayı 676 bin 167 TL para cezası uygulanmasına karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu Bülteni'nin 31 Ekim 2019 tarihli sayısında yer alan bilgiye göre Osmanlı Yatırım Menkul Değerler hakkında yapılan inceleme sonucunda iki ayrı ihlalden dolayı kuruma her biri 338 bin 88 TL olmak üzere toplam 676 bin 167 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bülten'de para cezası uygulanmasına neden olan eylemler şu şekilde belirtildi:

PARA CEZASI UYGULANMASINA NEDEN OLAN EYLEM: İncelemeye konu yatırımcı hesabında; personelin, güvenin kötüye kullanılması suçu kapsamında soruşturma yapılmasını gerektiren işlemler ile talimatsız işlemlerin yürütülmüş olması.

EYLEMİN AYKIRILIK TEŞKİL ETTİĞİ DÜZENLEME: Mülga Seri: V, No: 46 sayılı Aracılık Faaliyetleri ve Aracı Kuruluşlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 58 inci maddesinin (l) bendi, 11 inci maddesinin (a) ve (b) bentleri ile III-39.1 sayılı Yatırım Kuruluşlarının Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Tebliğ’in 56 ncı maddesinin (i) ve (j) bentleri ve 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri.

VERİLEN PARA CEZASI: 338.088 TL

Ayrıca

PARA CEZASI UYGULANMASINA NEDEN OLAN EYLEM: İç denetim sisteminin Aracı Kurum’un faaliyetlerinin kapsam ve yapısıyla uyumlu, değişen koşullara cevap verebilecek nitelik, yeterlilik ve etkinlikte sürdürülmemesi.

EYLEMİN AYKIRILIK TEŞKİL ETTİĞİ DÜZENLEME: Seri: V, No: 68 sayılı Aracı Kurumlarda Uygulanacakİç Denetim Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 4, 5 ve 12 nci maddeleri.

VERİLEN PARA CEZASI : 338.088 TL

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum