SPK'dan şirketlere sahte elektronik posta uyarısı

SPK'dan şirketlere sahte elektronik posta uyarısı

SPK, Kurul adına halka açık şirketlere gönderilen sahte postalarla ilgili açıklama yaptı

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Kurulun adı kullanılarak halka açık anonim ortaklıklar ile kuruluşlara iletilen ve maddi menfaat talep edilen elektronik postalara itibar edilmemesini istedi.

SPK haftalık bülteninde yer alan kararda şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, Kurulumuz tarafından Sermaye Piyasası Kanunu ile verilen yetki ve görev kapsamında halka açık anonim ortaklıklar ve kuruluşlar nezdinde denetimler yapılmaktadır.

Halka açık anonim ortaklıklara ve kuruluşlara, Kurulumuzun adı kullanılarak iletilen çeşitli elektronik postalarda  Kurulumuzun himayesinde faaliyet gösterildiği izlenimi verecek şekilde projeler ve yayınlar için parasal yardım taleplerinde bulunulduğu görülmüştür.

Bu kapsamda, Kurulumuz adı kullanılarak halka açık anonim ortaklıklar ile kuruluşlara iletilen ve maddi menfaat talep edilen elektronik postalara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.