Spor kulüpleri, 15 yılda 456,4 milyon lira destek aldı.

Spor kulüpleri, 15 yılda 456,4 milyon lira destek aldı.

Spor kulüpleri, 15 yılda 456,4 milyon lira destek aldı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise "Sponsorluk Yasası'nın" ülkemizde tam olarak anlaşılamadığını söyledi

A+A-

Spor kulüpleri, 15 yılda 456,4 milyon lira destek aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlarken, son 15 yılda 975 kamu ve özel sektör kuruluşunun, spor kulüplerine 456 milyon 424 bin lira sponsorluk desteği sağlandığını bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, spor kulüplerine sponsorluk desteği sağlayan kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına soru önergesi verdi.

Gürer, önergesinde, “Spor kulüplerine sponsor olarak destek sağlayan kamu ve özel sektör kuruluşlarının toplam sayısı kaçtır? Sağlanan toplam destek tutarı ne kadardır? Birden fazla sponsorluk desteği alan spor kulübü sayısı kaçtır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürlüğüne kayıtlı spor kulüplerine, 2001-2016 yılları arasında sponsor olarak destek sağlayan kamu ve özel sektör kuruluşlarının sayısının 975 olduğunu açıkladı. Bakan Bak, aynı dönemde birden fazla sponsorluk desteği alan kulüp sayısının ise 382 olduğunu bildirdi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahsi geçen sürede, spor kulüplerine sağlanan toplam destek tutarının ise 456 milyon 424 bin 019 lira olduğunu kaydetti. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise "Sponsorluk Yasası'nın" ülkemizde tam olarak anlaşılamadığını, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerinin, özellikle amatör spor kulüplerine yapacakları desteklere karşılık vergi indirimi uygulamasına tabi olacaklarını bilmediklerini ifade etti. 

Sporun ve spor organizasyonlarının ciddi manada giderinin olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Bugün ülkemizde çoğunluğu futbol olmak üzere binlerce amatör spor takımı mücadele etmektedir. Profesyonel liglerde pek çok spor branşında yine çok sayıda spor kulübü bulunmaktadır. Büyük spor kulüpleri giderlerini bir şekilde karşılarken, 2. Lig, 3. Lig, BAL Ligi ve amatör kümelerde mücadele eden spor kulüpleri maddi olarak büyük sıkıntı çekmekte, deplasmana bile gidecek yol parası bulamayan kulüpler bulunmaktadır. Sponsorluk yasasının bu sorunları çözebilecek şekilde genişletilmesi ve özellikle özel sektöre iyi anlatılması gerekmektedir” dedi.  

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.