Standard Poor’s'dan uyarı

Standard Poor’s'dan uyarı

S&P petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle Körfez ülkelerinde bulunan bazı şirketlerin faaliyet ve yatırım ortamında zorluk yaşayabileceği uyarısında bulundu.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s (SP) petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle Körfez ülkelerinde bulunan bazı şirketlerin faaliyet ve yatırım ortamında zorluk yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu “Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) Bölgesi Kurumsal ve Altyapı Raporu”nda, “Petrol fiyatları 2014 yılının haziran ayından bu yana yüzde 50'den daha fazla oranda düşmüştür. Bunun sonucu olarak Konsey ülkelerinde nispeten düşük ekonomik büyüme ve kurumsal-altyapı sektörleri için daha zayıf bir çalışma ortamı beklenmektedir” ifadelerine yer verildi.

Raporda, emtia piyasasındaki fiyat düşüşlerinden dolayı bazı Körfez ülkelerindeki şirketlerinin reytinglerinin baskılandığı belirtilerek, “Bahreyn ve Umman’ın reytinglerini 2015 yılında düşürdük. Bahreyn’in ve Suudi Arabistan’ın reyting görünümleri negatifte bulunuyor” bilgileri anımsatıldı.

Konut piyasasındaki gelişmelere de yer verilen raporda, “Dubai konut piyasası fiyatlarda düzeltme döneminden geçiyor. Bu yıl içerisinde konut fiyatlarının yüzde 10 ile 20 arasında düşmesi bekleniyor. Buna rağmen, Birleşik Arap Emirlikleri’nde konut geliştiren şirketlere ve konut yatırım şirketlerine ilişkin reytinglerimiz fiyat düzeltmesine karşı desteklenmiş durumda” değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, şu ifadeler kullanıldı:

“Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi ülkelerinde ortaya çıkan bütçe açıkları, Bahreyn, Umman ve BAE enerji sübvansiyonlarında azalmaya neden olmuştur. SP hükümetlerin ekonomik büyümeyi desteklemek amacıyla yatırım bütçelerini korumakta olduğunu belirtmektedir. Büyük kamu sektörü altyapı projeleri hala devam etmektedir, ancak petrol fiyatları mevcut seviyelerde kalmaya devam ettikçe, bu projelerin ertelenme ve iptal edilme olasılığı artmaktadır.” 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.