Starlink yüksek sıcaklarda çalışmıyor

Starlink yüksek sıcaklarda çalışmıyor

Elon Musk'ın uydu internetinde ciddi bir sorun var ve şirketin bunu düzeltip düzeltmeyeceği tam olarak belli değil. Gelen şikayetlere göre, yüksek hava sıcaklıklarında internet kesiliyor.

A+A-

Starlink uydu çanaklarının yaklaşık 50 derecelik bir sıcaklıkta aşırı ısınmadan dolayı bağlantısının kesildiğine dair şikayetlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Donanımhaber'in haberine göre yazın başlamasıyla birlikte, Starlink'ten Amerikalı uydu İnternet kullanıcıları, aşırı ısınma nedeniyle internet bağlantısının kesilmesinden büyük ölçüde şikayet etmeye başladı , ancak bu en sıcak eyaletlerde gözlenmedi: Arizona, California ve hatta Virginia.

Şikayetlere göre Starlink uydu çanağının güneşte 50 santigrat dereceye kadar ısınıyor ve anten sıcaklığı en az 40 dereceye düşene kadar internet bağlantısı kopuyor. Bu durumun gün içinde sürekli olarak tekrar etmesi ise kullanıcıları bezdirmiş durumda.

Bununla mücadele etmek için, Starlink kullanıcıları antenin üzerine derme çatma gölgelikler inşa etmeye başladılar. Bazıları otomatik sulama sistemleri bile tasarladı ancak bunlar da sorunu gidermeye yetmedi. Bir süre sonra anten tekrar çok ısınıp çalışmayı durduruyor.

Teknik destek uzmanları, kullanıcıya terminalin en az 40 dereceye kadar soğumasını beklemesini tavsiye ediyorlar. Bir Starlink abonesi, "Aşırı ısınma o gün saat 11:30 civarında başladı ve 19:00 civarında durdu" dedi. Ekipman, kullanıcılara 499 dolar ve aylık 99 dolar abonelik ücretine mal oluyor. Havaların sıcak olması nedeniyle internetin olmaması durumunda elbette kimse bu parayı iade etmiyor.

Talimatlar ise antenin çalışma sıcaklığı aralığının -30 ° C ile + 40 ° C arasında olduğunu göstermekte. SpaceX'in kullanıcıları isyan ettiren bu probleme nasıl bir çözüm bulacağı ise tam bir muamma.