STFA, Enerya'nın yüzde 30'unu sattı

STFA, Enerya'nın yüzde 30'unu sattı

Dünyanın en önemli finans ve altyapı fonlarından biri olan Partners Group, STFA Yatırım Holding’in enerji alanındaki faaliyetlerini sürdüren grup şirketi Enerya’nın yüzde 30 hissesini aldı .

A+A-

Partners Group, Enerya'nın yüzde 30 hissesini aldı. Dünyanın en önemli finans ve altyapı fonlarından biri olan Partners Group, STFA Yatırım Holding’in enerji alanındaki faaliyetlerini sürdüren grup şirketi Enerya’nın yüzde 30 hissesini aldı .

Anlaşma ile ilgili tören Çırağan Sarayı’nda STFA Yatırım Holding CEO’su Mehmet Ali Neyzi, Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun ve Partners Group adına Özel Finans Yatırımları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi René Biner ve Özel Altyapı Yatırımları Başkanı Brandon Prater’ın katılımı ile düzenlendi.

30 milyar Euro iş hacmi ile dünyanın en büyük özel sermaye, altyapı ve gayrimenkul yatırım şirketlerinden biri olan İsviçreli Partners Group, uluslararası yatırımcıları için yönettiği fonlar ile, Kuzey Amerika’da toplam 1500 MWlik kapasiteli iki doğal gaz çevrim santrali İspanya’da Madrid’te doğal gaz dağıtımını yürüten “Madrileña Red de Gas” şirketi Meksika’da günlük 1.2 milyar mmbtu kapasiteye sahip boru hattı operatörü “Fermaca” ve Japonya’da ülke çapında güneş tarlaları altyapı kurulumu ve inşası yapan “Japan Solar” gibi yatırımlar yapıyor.

Brandon Prater, Partners Group Özel Altyapı Yatırımları Bölüm Başkanı, törende yaptığı konuşmada, “Uluslararası bir yatırımcı olarak bu büyüyen pazarda yerimizi güçlü bir grup olan STFA ile konumlama kararı aldık. Önümüzdeki yıllarda, Enerya’nın Türkiye doğal gaz dağıtımındaki payını ilerletmeyi hedefliyoruz. Amacımız, her iki tarafın katkıları ile Enerya platformunu geliştirmek ve bu sayede sürekli ve sağlam bir büyümeye ulaşmaktır.” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.