Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için kullandığı "sen bittin" sözleri için suç duyurusunda bulunuldu

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'sen bittin' sözlerine ilişkin, "Sırf sarayın gözüne girmek ve koltuğunu sağlamlaştırmak için bu yola başvuruyor. Hakkında suç duyurusunda da bulundum zaten" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki polemiğe ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Kalkacak beni tehdit edecek ve ben de ona pabuç bırakacağım, kimsin sen beni tehdit ediyorsun. Emin olun değmez. Sırf sarayın gözüne girmek ve koltuğunu 
sağlamlaştırmak için bu yola başvuruyor. Bunların hepsi yargı önünde hepsinin hesabı sorulacak. Hakkında suç duyurusunda da bulundum zaten. Bir insan bulunduğu koltuğun hakkını vermeli" ifadelerini kullandı.

CHP'nin 2019 seçim stratejisine değinen Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerinin kendi görevlerini yapmalarını isteriz. İl kimi 
istiyor, anket yapacağız. Kimi belediye başkanı olarak görüyorsunuz? Bizim büyükşehir belediye başkanlarımızın olduğu yerde şikayet gelmez. Niçin? Sütü oradan alırız, peynir yaparız" dedi.

CHP ve MHP arasında gerçekleşen polemiklere işaret eden Kılıçdaroğlu, "Muhalefet partilerinin birbirlerini eleştirmelerini çok doğru bulmam. Sayın Bahçeli arada bir oldukça sert açıklamalar yapıyor ama biz cevap vermiyoruz. Biz yerliyiz, milliyetçiyiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Trump'ın Kudüs kararına ilişkin, "Trump'ın BM'de yalnız kalması çok değerli. Bu karar 1969'lardan beri hep alınır. 2017 gene aldık aynı kararı. Gereğini yapmak, biz bunu istiyoruz. Bu Dışişleri Bakanlığının internet sitesi, sabah aldık. Ülke neresi, İsrail. Başkenti neresi, boş. Neden Tel Aviv yazmıyorlar. Terör devleti İsrail'den neden elçi çekilmiyor? Mavi Marmara'da 20 milyon dolara itibar satıldı. Sarayda oturan zata soruyorum, koskoca Türkiye Cumhuriyetini İsrail'e muhtaç hale getirdin ve gittin 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını sattın?" ifadelerini kullandı.

"Türkiye için tehdit oluşturuyorsa yapılır "

Olası Afrin operasyonuna ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye için tehdit oluşturuyorsa yapılır tabii. Türkiye, gerekli güvenlik önlemlerini almalı" dedi.

İslam İşbirliği Toplantısına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Trump'la ilgili ne söylediler. Ne diyeyim ben başka, ne söylememi isterseniz. açık ve net olacaksınız, kararlarınızı öyle vereceksiniz. Düne kadar büyükelçilere monşer diyorlardı, ilk kez Türkiye dünyadan soyutlanmış vaziyette" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın durumunun iyiye gittiğini belirterek, kendisinin de Deniz Baykal'ı ziyarete gideceğini dile getirdi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.