SunExpress CEO'su: Havacılık sektörü krizden güçlenerek

SunExpress CEO'su: Havacılık sektörü krizden güçlenerek

Türk-Alman ortaklığı Sun Express’in yeni CEO’su Max Kownatzki, Covid19 önlemlerinden en çok etkilenen sektörlerden biri konumundaki sivil havacılığın krizden güçlenerek çıkacağını söyledi.

A+A-

Türk-Alman ortaklığı Sun Express’in yeni CEO’su Max Kownatzki, Covid19 salgınına karşı alınan önlemlerden en çok etkilenen sektörlerden biri konumundaki sivil havacılığın bu krizden güçlenerek çıkacağını söyledi.

Antalya merkezli olarak faaliyet gösteren, Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in yeni CEO’su Dr. Max Kownatzki görevine başladı. Max Kownatzki göreve başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada Şirket’in 5 bine yakın çalışanı ve 30 yıllık havacılık tecrübesiyle pazarda güçlü bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

“LİDERLİK KONUMUMUZ GÜÇLENECEK”

Yüksek motivasyona sahip bir ekiple çalışacağını ifade eden Max Kownatzki “Coronavirus (Covid19) salgınının yol açtığı zorlu koşullara rağmen SunExpress’i başarı yolculuğunda daha ileri taşıyacak ve tatil havayolu pazarında lider taşıyıcı olarak konumunu hep birlikte güçlendireceğiz” dedi.

“TÜRK TURİZMİNE KATKIMIZ”

Şirketin salgının en başından beri ulusal ve uluslararası otoritelerce alınan tüm kararları hızla uyguladığını belirten Max Kownatzk şunları söyledi:

“Sun Express şu an hala kurtarma uçuşları ile mağdur olan misafirleri evlerine ulaştırmaya devam ediyor. 30 yıldır Türkiye ile Avrupa arasında hava köprüsü oluşturan SunExpress, Türk turizmine ve ekonomisine olan katkısını artırarak sürdürecek.”

“SEKTÖR KRİZDEN GÜZLENEREK ÇIKAR”

Max Kownatzki, Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin toplum üzerinde yarattığı etkilerin yanı sıra ekonomi üzerinde de kaçınılmaz etkileri olduğunu vurguladı. Yaşananlardan en çok etkilenen alanların başında havacılık sektörünün geldiğini kaydeden Max Kownatzki “Ama biz, havacılık endüstrisinin bu krizi atlatacağına ve hatta bu krizden daha da güçlenerek çıkacağına inanıyoruz” dedi.

DR. MAX KOWNATZKI KİMDİR?

Sun Express CEO’su Max Kownatzki (47) İsviçre St. Gallen Üniversitesi iş yönetimi bölümünden mezun oldu. 2015 yılında Lufthansa’da Eurowings Avrupa Ticaret Müdürü olarak göreve başladı. Lufthansa Grubu’ndaki son üç yılında, Hub Havayolları Lufthansa, Brüksel, Swiss ve Avusturya Havayolları ağ planlaması ve stratejik birleşmelerinden sorumlu oldu. Kownatzki, Alman vatandaşlığının yanı sıra aynı zamanda Amerikan vatandaşı. Ticari pilotluk lisansına sahip olan Kownatzki, evli ve iki çocuk babası.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.