"Sürdürülebilir kalkınma için Blokchain teknolojisini benimsemeliyiz"

"Sürdürülebilir kalkınma için Blokchain teknolojisini benimsemeliyiz"

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün Genel Sekreteri Antonio Guterres Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için kuruluşun blockchain'i benimsemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün Genel Sekreteri Antonio Guterres kuruluşun blockchain'i benimsemesi gerektiğini söyledi.

Forbes dergisine yaptığı yazılı açıklamada blockchain teknolojisi ve kriptopara konusundaki görüşlerini paylaşan Guterres, ilk olarak bitcoin tarafından popüler hale getirilen teknolojinin, yıllık geliri 50 milyar dolara ulaşan örgütün önemli bir bileşeni olduğu vurgulandı.

Guterres, açıklamasında “Birleşmiş Milletler'in dijital çağdaki görevini daha iyi yerine getirebilmesi için, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya yardımcı olabilecek blockchain gibi teknolojileri benimsememiz gerekiyor,” görüşünü dile getirdi.

Forbes yorumcusu Michael del Castillo, Çin Başkanının blokchain’i ulusal bir öncelik olarak lanse ettiği ve Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu'nun (UNICEF) bazı projeleri için bitcoin ve ethereum bağışlarını kabul etmeye başladığı bir zamanda gelen Guterres'in açıklamasının önemine dikkat çekerek “Bu gelişmeler kripto para biriminin ve altta yatan blockchain teknolojisinin dünyanın en büyük organizasyonlarının en üst düzeylerinde ciddi olarak araştırıldığını gösteriyor” yorumunda bulundu.

Çin, büyük ölçüde kara para ile mücadelenin ve vatandaşlarının mali işlemlerini daha iyi izlemenin bir yolu olarak blockchain'i kullanmaya odaklanmış görünse de, Birleşmiş Milletler’in öncelikleri arasında özellikle bağışçılarının önünü açmak yer alıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.