Suriye operasyonu 24 saat içinde başlayacak

Suriye operasyonu 24 saat içinde başlayacak

ABD’li yetkililer ve Suriye’deki Kürt kaynaklar Türkiye’nin önümüzdeki 24 saat içinde Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyonu başlatmasını bekliyor

A+A-

ABD’li yetkililer ve Suriye’deki Kürt kaynaklar Türkiye’nin önümüzdeki 24 saat içinde Suriye’nin kuzeydoğusuna operasyonu başlatmasını bekliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Türk ordusunun sınırı yakın zamanda Özgür Suriye Ordusu ile birlikte geçeceğini belirtti.

Amerikanın Sesi Radyosu'nun internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye Suriye sınırına son 1-2 gündür sevkiyatı arttırmış, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da ABD askerlerinin Türkiye’nin olası operasyon rotası dışına çekildiğini doğrulamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun resmi Twitter hesabında paylaştığı mesajında, Türk ordusunun Türkiye-Suriye sınırını Özgür Suriye Ordusu ile birlikte kısa süre içinde geçeceğini yazdı.

Fahrettin Altun “YPG militanlarının iki seçeneği var: Ya hemen saf değiştirebilirler ya da IŞİD’le mücadele çabalarımızı sekteye uğratmalarına engel oluruz” diye yazdı. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.