Suriyelilere kimlik verilecek

Suriyelilere kimlik verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'deki Suriyelilere kendilerini tanımlayacak kimlikler verileceğini açıkladı

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, beraberindeki bakanlar ve üst düzey ekonomi bürokratlarıyla birlikte düzenlenen 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'ın (OVP) açıkladığı basın toplantısında konuştu.

Türkiye'ye son haftalarda IŞİD saldırıları nedeniyle artan sayıda Suriye uyrukluların girişi gerçekleşmiş ve açıklanan resmi rakamlara göre toplam sayı 1 milyon 500 bin kişiyi geçmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’den gelenlerin istihdamı için ikincil mevzuatın kısa sürede yayınlanmasını beklediklerini belirterek, "Bu mevzuat çerçevesinde Suriye’den gelen misafirlerimize kendilerini tanımlayacak bir kimlik verilecek. Bunların istihdamı bir ölçüde gerçekleşmiş olacak. Çalışma imkanını elde etmiş olacaklar" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.