Suudi Arabistan 5 yıl içinde iflas edecek

Suudi Arabistan 5 yıl içinde iflas edecek

IMF'nin yayımladığı rapora göre, petrol fiyatları varil başına 50 dolarda kalırsa, Suudi Arabistan için 5 yıl içinde iflas edecek

A+A-

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dengeleri alt üst edecek açıklama. IMF'nin yayımladığı rapora göre, petrol fiyatları varil başına 50 dolarda kalırsa, bölgedeki ülkeler kısa sürede büyük parasal kayıplara uğrayacak.

Rapora göre, Suudi Arabistan için bu şartlar altında biçilen süre 5 yıl. Eğer fiyatlar bu seviyede seyretmeye devam ederse petrol devi iflasla burun buruna gelecek.

106 DOLARDAN SATMASI ŞART

Sadece Suudi Arabistan değil, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve İran da kara listede. Ancak dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan için ise durum daha kritik.

IMF tahminlerine göre, Suudi Arabistan’ın bütçesini dengeleyebilmesi için petrolü 106 dolardan satması gerekirken, Bahreyn'in 107, Irak'ın 81, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 73, İran'ın 72 dolardan petrol satması şart.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.