Suudi Arabistan'dan Güney Afrika’ya 10 milyar dolar yatırım

Suudi Arabistan'dan Güney Afrika’ya 10 milyar dolar yatırım

Güney Afrika Cumhuriyeti’nden bir hükümet yetkilisi tarafından CNBC’e yapılan açıklamada, Suudi Arabistan tarafından Güney Afrika Cumhuriyeti’nde enerji sektörüne yaklaşık 10 milyar dolarlık fon  aktarılacağı belirtildi.   

A+A-

Güney Afrika Cumhuriyeti’nden bir hükümet yetkilisi tarafından CNBC’e yapılan açıklamada, Suudi Arabistan tarafından Güney Afrika Cumhuriyeti’nde enerji sektörüne yaklaşık 10 milyar dolarlık fon  aktarılacağı belirtildi.   
Ticaret Bakanlığının 'Haber Blog'unda yer alan habere göre,  aktarılacak bu fonun  rafineri inşası ve petrokimya ve yenilenebilir  enerji projelerinde kullanılacağı belirtildi. Yapılacak yatırımın,  elektrik kesintileri ile gündeme gelen ülkede sorunların çözümü için  yeterli olmayacağı öngörülmektedir. Suudi Arabistan’ın yapacağı bu  yatırım ise, ülke ekonomisinde çeşitliliği sağlamayı hedefleyen 2030  vizyonunun bir sonucu olarak görülmektedir.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.