Suudi Arabistan'dan Suriye hamlesi

Suudi Arabistan'dan Suriye hamlesi

Suudi Arabistan, Suriye'de muhalefeti birleştirmek amacıyla Aralık ortasında bir konferans gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

A+A-

Suudi Arabistan, Suriye'de muhalefeti birleştirmek amacıyla Aralık ortasında bir konferans gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Konferans, 1 Ocak itibariyle Suriye'de hükümet ve muhalefet güçleri arasında görüşmelerin resmi olarak başlamasına dair varılan uluslararası anlaşmanın ardına denk geliyor.

Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Abdullah al-Mouallimi, Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda "Suudi Arabistan krallığı bütün Suriye muhalefetini bir araya getirmek ve tek ses ve birleşmiş bir muhalefet oluşturmak konusunda istekli" dedi.

Mouallimi konferansın Suriye muhalefetinin ülke içinde bulunanlar da dahil tüm kesimlerini içereceğini söyledi.

Büyükelçi konferansın tarihi için herhangi bir detay vermezken, Suudi bir hükümet yetkilisi 15 Aralık'ta konferansın gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Suriye muhalefetinden yetkililere haberin yazıldığı sırada bir yorum için ulaşılamadı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Washington'da yaptığı bir açıklamada iki hafta veya daha yakın bir zaman içerisinde Suriye muhalefetinin farklı gruplarını bir araya getirecek bir konferansın gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Kerry gazetecilere yaptığı açıklamada "Ve o noktada Birleşmiş Milletler ilgili partileri Cenevre'de toplayarak Suriye için bu geçiş sürecini başlatmak konusunda isteklidir" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.