Suudi Arabistan'ın kararı petrolü yukarı taşıdı

Suudi Arabistan'ın kararı petrolü yukarı taşıdı

Suudi Arabistan'ın üretimi gönüllü olarak 1 milyon varil/gün kısacağını duyurması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.

A+A-

OPEC+'nın Şubat ve Mart ayları için üretimi sadece 75 bin varil/gün artırma kararı alması ve Suudi Arabistan'ın üretimi gönüllü olarak 1 milyon varil/gün kısacağını duyurması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yükseltti.

ABD'de API verilerini ham petrol stoklarında düşüşe işaret etmesi de yukarı harekete destek verdi. ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı, 54,09 dolar/varil seviyesine kadar yükselişin ardından düne göre 28 cent artışla 53,88 dolar/varilden işlem görüyor.

NYMEX'de de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 24 Şubat 2020'den bu yana görülen en yüksek seviye olan 50,24 dolara kadar yükselişin ardından düne göre 10 cent artışla 50,03 dolar seviyesinde.

Analistler, Batı Teksas petrolünde 50,66-51,34 dolar/varil aralığına doğru bir yukarı hareketin denenebileceğine dikkat çekiyorlar. Gözler DOE'nin bugün açıklayacağı haftalık petrol stok verilerinde olacak.