Suudi Kral Rus Marşı'yla mı karşılandı

Suudi Kral Rus Marşı'yla mı karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan Kralı'nı karşılama töreninde çalınan marşın Rus Marşı olduğu haberleri tartışmalara neden oldu

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak önceki gün başkent Ankara’ya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz için hazırlanan resmi karşılama töreninde, Erdoğan’ın askerleri selamlamasına kadar geçen sürede çalınan marşın Rus marşı olduu iddia edildi.

Bazı kaynaklarda çıkan haberler üzerine Anadolu Ajansı Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde marşın Dumlupınar Marşı olduğunu yazdı. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ise Twitter'dan söz konusu marşın Selanik Marşı olduğunu yazdı. 

Sputnik'te yer alan konu ile ilgili haber şu şekilde:

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Suudi Arabistan Kralı Selman’ı karşıladığı resmi törende ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

»» KARŞILAMA TÖRENİNDE ÇALINAN MARŞ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak önceki gün başkent Ankara’ya gelen Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz için hazırlanan resmi karşılama töreninde, Erdoğan’ın askerleri selamlamasına kadar geçen sürede çalınan marş, Rus marşıydı.

»» VATAN HASRETİ ADLI RUS MARŞI

'Toska po rodine' (Vatan Hasreti) bestecisinin kim olduğu ve ilk ne zaman kaydedildiği hala tartışma konusu olan bir marş. Eski plakların üzerinde D. Trifonov, V. Florov, ve F. Kroup gibi bir dizi farklı bestecinin ismi yer alıyor. Ancak Koleksiyonerlerin elindeki plakların izini süren bazı müzik tarihçilerine göre, bu marş ilk olarak F. Kroup tarafından 1905'te Saint Petersburg'da kaydedilmiş.

A.A.,KANIT SUNMADAN 'DUMLUPINAR MARŞI' DEDİ

Öte yandan Anadolu Ajansı (A.A) tarafından geçilen ve Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde ise hiçbir kanıt sunulmaksızın törende 'Dumlupınar Marşı'nın çalındığı' iddia edildi. Ancak bir karşılaştırma yapıldığında Dumlupınar Marşı'nın, Suudi Kralı'nı karşılama töreninde çalan eserden farklı olduğunu görmek mümkün.

»» DUMLUPINAR MARŞI

CUMHURBAŞKANLIĞI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞAN: SELANİK MARŞI

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a göre ise törende çalınan ‘Selanik Marşı’ydı. Doğan, habere yer veren Odatv'yi kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklama ile yalanlamayı seçti.

Yine bir karşılaştırma yapıldığında Selanik Marşı'nın da, Beştepe'deki karşılama töreninde çalınan eserden farklı olduğu anlaşılabiliyor. 

»» SELANİK MARŞI

Kral Selman, Ankara’daki temaslarının ardından yarın başlayacak İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’ne katılmak için İstanbul’a geçecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Ocak 2015’teki ziyaretinde düzenlenen karşılama töreninde de bir sürpriz yaşanmıştı. Erdoğan törende Aliyev’in, TRT’de yayınlanan ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini konu alan Diriliş Ertuğrul dizisinin müziğiyle karşılamıştı.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.