T.Telekom gelirlerini yüzde 11 arttırdı

T.Telekom gelirlerini yüzde 11 arttırdı

Türk Telekom Grup gelirleri 1 yıllık bazda \%11 artarak 3,8 milyar TL olurken halka arzdan bugüne en yüksek organik büyüme hızı gerçekleşti.

A+A-

Türk Telekom Grubu 2016 yılına rekor seviyede gelir büyümesi ile başladı. Grup gelirleri1 yıllık bazda %11 artarak 3,8 milyar TL olurken halka arzdan bugüne en yüksek organik büyüme hızı gerçekleşti.

Diğer taraftan, Grup FAVÖK2 marka birleşmesine ve 4.5G lansmanına ilişkin artan pazarlama harcamalarının etkisi ile yıllık bazda %5 azalarak 1,3 milyar TL oldu. Yatırım harcamaları ise, hızlanan 4.5G yatırımlarının etkisi ile yıllık bazda iki katın üzerine çıkarak 708 milyon TL oldu.

Net kar 2016 yılı birinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla daha elverişli olan kur ortamının desteği ile yıllık bazda önemli ölçüde yükselerek 408 milyon TL oldu.

Türk Telekom Grubu güçlü abone tabanı büyümesi kaydetti. Grup abone sayısı tüm ana iş birimlerindeki sağlam performans ile 2016 yılı birinci çeyreğinde 38 milyona ulaştı.
 Türk Telekom CEO’su Rami Aslan 2016 yılı birinci çeyrek sonuçları hakkında şöyle konuştu:

2016'nın ilk çeyreğinde Türk Telekom Grubu olarak, güçlü operasyonel ve finansal sonuçlar elde ettik. 2016 için sağlam hedefler koyduk ve bu hedeflerle uyumlu bir şekilde 2016’ya başladık.

Gelirlerimizi, yıldan yıla %11 artırarak, 2008’de gerçekleştirilen halka arzdan bu yana en hızlı organik büyümeyi elde ettik. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.