Tahvil faizleri 10 yılın zirvesinde

Tahvil faizleri 10 yılın zirvesinde

Türkiye'nin 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, haftanın son işlem gününde TSİ 17.50'de günlük bazda 31 baz puan artış kaydederek yüzde 13.76 seviyesine kadar çıktı. Aynı saatlerde 2 yıllık tahvillerin faizi yüzde 15.36 seviyesinde bulunuyordu.

A+A-

Türkiye'nin 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, haftanın son işlem gününde TSİ 17.50'de günlük bazda 31 baz puan artış kaydederek yüzde 13.76 seviyesine kadar çıktı. Aynı saatlerde 2 yıllık tahvillerin faizi yüzde 15.36 seviyesinde bulunuyordu.

Bu seviye 10 yılın zirvesi olarak kayda geçti. 10 yıllıklar haftaık bazda yaklaşık yüzde 1.2 artış gösterdi.

QNB FinansInvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu, faizlerdeki artışta S&P'nin not indiriminin yurt dışı maliyetleri artıracak olmasının ve beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisinin etkisi olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"10 yıllık tahvil faizleri birkaç günde yüzde 1 üzerinde artıyorsa aslında bu Türkiye'ye yönelik negatif bir risk algısını gösteriyor demektir. S&P'nin not  indiriminde bunun da etkisi var. Moddys'den de benzer indirim geldiğinde bu hareketi yine görmüştük. İlk aşamada piyasalar hemen reaksiyon vermeyebiliyor ama bu sizin yurt dışındaki borçlanma maliyetinizi artıracağı için ister istemez uzun vadeli tahvil faizlerinde bir artış oluyor. Bu enflasyon verisini yüksek gördük, o kurdaki artışı tetikledi. Kur artınca da merkez bankasından önümüzdeki ayda da faiz artırımı yapacağına dair beklentilerin güçleniyor olması tahvil faizlerini artırıyor" (Bloomberg HT)

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.