Takasbank'a Ülker Grubu'ndan genel müdür

Takasbank'a Ülker Grubu'ndan genel müdür

Bugün yapılan Takasbank Genel Kurulu üst yönetimin değişikliğine sahne oldu

A+A-

Takasbank’ın yeni genel müdürü Ülker Grubu’ndan Mahmut Kayacık oldu. Bugün yapılan Genel Kurulu üst yönetimin değişikliğine sahne oldu. Dünya'nın haberine göre, 5 yıldır Takasbank genel müdürlüğü görevinde bulunan Murat Ulus dünkü genel kurulda görevinden istifa ederken, yerine Ülker Grubu’ndan Mahmut Kayacık seçildi.

Takasbank Bağımsız yönetim kurulu üyesi Birol Aydemir de koltuğunu son genel seçim öncesinde Tarafsız Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’e bıraktı. Bilgin, uzun yıllar Hazine Müsteşarlığı’nda çalışmıştı.

Mahmut Kayacık kimdir?

1976 yılında Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde doğan Mahmut Kayacık, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl, Taç Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de Finansal Analist olarak çalışmaya başladı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İktisat Bölümünden “Opsiyon Piyasaları ve Opsiyonların Hedging Amaçlı Kullanımı” adlı teziyle yüksek lisans derecesini aldı.

2003 yılı başında Bizim Menkul Değerler A.Ş.’ye geçen Mahmut Kayacık, bu şirkette Fon Yönetimi, Portföy Yönetimi ve Kurumsal Finansman departmanlarında görev aldı. 2008 yılı başında Yıldız Holding A.Ş.’ye geçen ve Gayrimenkul Yatırımları Grubu Başkan Asistanı olarak görev yaptıktan sonra 2009 yılı Mayıs ayında Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de çalışmaya başladı.

2011 yılında Yıldız Holding A.Ş. Gayrimenkul Grubu Genel Müdür Yardımcılığına atanan Mahmut Kayacık, bu görevinin yanı sıra Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İcra Kurulu Üyeliği ile Starcity Outlet Center İcra Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiş durumdadır. Sermaye Piyasası Kurulu İleri Düzey, Türev Araçlar, Kurumsal Yönetim Derecelendirme ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisanslarına sahip olan Mahmut Kayacık, kitap okumaktan ve seyahat etmekten hoşlanmaktadır. Kayacık, evli ve üç çocuk babası.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.