Takipteki kredi oranı artış hızında iyileşme

Takipteki kredi oranı artış hızında iyileşme

BDDK verilerine göre, uzun dönemdir artış yaşanan takipteki kredilerin toplam kredilere oranında 27 Şubat ile biten haftada küçük iyileşme yaşandı

A+A-

BDDK verilerine göre, uzun dönemdir artış yaşanan takipteki kredilerin toplam kredilere oranında 27 Şubat ile biten haftada küçük iyileşme yaşandı. BDDK verilerine göre toplam kredi ve mevduatlarda yaşanan artışa rağmen takipteki kredi tutarının sabit kalmasına bağlı olarak takipteki kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 5.59'a gerilemiş oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık  bülteninde yer alan bilgilere göre, bir önceki hafta 2 trilyon 707,2 milyar TL olan toplam krediler 2 trilyon 719,5 milyar TL'ye geldi.

Tüketici kredileri 489 milyar TL'den 491,6 milyar TL'ye,  bireysel kredi kartları 118,2 milyar TL'den 115,0 milyar TL'ye çıktı. Aynı hafta mevduat 2 trilyon 650,5 milyar TL'den 2 trilyon 653,8 milyar TL'ye yükseldi.

Takipteki alacaklar 152,3 milyar TL seviyesinde kaldı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.