Taksiciler Odası Başkanı: İstanbul’da taksi sayısı yeterli

Taksiciler Odası Başkanı: İstanbul’da taksi sayısı yeterli

İstanbulluların taksi sayısı ve taksilerin verdiği hizmetle ilgili tepkileri giderek artarken İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi sayılarının yeterli olduğunu ileri sürdü.

A+A-

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Eyüp Aksu, İBB'nin problem çözme derdinde olmadığını öne sürerek, “İstanbul'da 17 bin 395 ticari taksi var, bu taksilere hep birlikte nitelik kazandırırsak taksi sayısının artırılmasına gerek kalmayacaktır. İBB yerel seçimler öncesi bazı kesimlere verdiği sözler nedeniyle ısrarla bu konuyu gündeme getiriyor” diye konuştu.

İstanbul'da öncelikle trafik sorununu çözmek için çalışılması gerektiğini iddia eden Aksu, “İBB her ay İstanbul'daki taksi sayısıyla ilgili gündem oluşturuluyor. UKOME'da müzakere edildi ve oy çokluğuyla taksi sayısının artırma teklifi reddedildi. İBB'nin taksi sayısını artırma talebinin arkasında başka sebepler var. İBB problem çözme derdinde değil. Yerel seçimler öncesi taksi sayısının artırılması konusunda belli bir kesime söz verildiğini bu sebeple İBB'nin ısrarcı olduğunu düşünüyorum. İstanbul'da 17 bin 395 ticari taksi var. Taksi sayısı İstanbul'da yeterli. İstanbul'da trafik sorunu var. Teknolojiye geçmemiz lazım, gerekli uygulamalar geliştirilirse yolcuyla taksi daha kolay buluşur. Sayı açısından bir problemimiz yok, taksilere nitelik kazandırmamız lazım” ifadelerini kullandı.


Etiketler : , ,