Taksim'de Suriyeli eylemcilere müdahale

Taksim'de Suriyeli eylemcilere müdahale

Taksim'de, İran'ın Mahabad kentinde tecavüzden kurtulmak isterken, hayatını kaybeden Hosreveni icin eylem yapan gruba polis müdahale etti.

A+A-

Taksim'de, İran'ın Mahabad kentinde tecavüzden kurtulmak isterken, çalıştığı otelin 4. katından atlayarak intihar ettiği belirtilen Hosreveni icin eylem yapan gruba polis müdahale etti. Suriyeli Kürtlerden oluşan gruptan 5 kişi gözaltına gözaltına alındı

Taksim Meydanı'nda saat 14.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişi, İran'da cinsel saldırıdan kurtulmak için intihar ettiği iddia edilen Ferinaz Hosreveni'nin fotoğraflarını açtı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi bayrağı taşıyan grup slogan atmaya başladı. Bu sırada ilk müdahale meydanda bekleyen sivil polislerden geldi. Polisler grubu ellerindeki bayrakları almaya çalıştı.

5 kişi gözaltına alındı

Bir süre sonra gelen takviye ekiplerin yardımıyla grup meydandan uzaklaştırıldı. Gruptan bazılarının direnmesi üzerine polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada küçük çaplı arbede yaşandı. Aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu grup, çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle, Tarlabaşı Caddesi yönünde dağıldı. Gözaltına alınan 5 kişi, polis merkezine götürüldü. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.