Talih kuşu uçamadı

Talih kuşu uçamadı

Milli Piyango ihalesinde ERG-Ahlatçı OGG lisans bedelini yatırmadığı için yeniden ihaleye çıkılacak.

A+A-

Milli Piyango ihalesinde en yüksek ikinci teklif sahibi ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu'nun lisans bedelini gerekli süre içinde yatırmadığı, bu nedenle yeniden ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Geçen yıl 15 Temmuz'da yapılan şans oyunları işletme ihalesinde 2.755 milyar dolar ile en iyi teklifi veren Net Şans-Hitay ortak girişim grubu aldığı ek süreye rağmen lisans sözleşmesini imzalayamayacağını açıklamış; ardından sürecin 2.75 milyar dolar ile en iyi ikinci teklifi veren ERG-Ahlatçı OGG ile devam ettirilmesi kararı alınmıştı.

ERG-Ahlatçı OGG ihale bedelini yatırmak için 10 Aralık'a kadar ek süre talep etmiş ve bu isteği kabul edilmişti.

Bir ekonomi yetkilisi dün akşam Reuters’a yaptığı açıklamada, “İhalede ikinci sırada yer alan ERG-Ahlatçı OGG parayı yatırmadı. Milli Piyango ihale komisyonu yarın sabah (bu sabah) toplanıp ihalenin iptal edilmesine ilişkin karar alacak” dedi ve ekledi:

“İhalede üçüncü olmadığı için hükümet süre uzatımına da sıcak bakmıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önümüzdeki günlerde, hangi yöntemle ve ne zaman ihaleye çıkılacağına karar vermesi bekleniyor.”

ERG-Ahlatçı OGG'nin döviz kurundaki artış nedeniyle maliyeti karşılayamadığı ve ödeme güçlüğü çektiği belirtiliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.