Talih Kuşu'nun özelleştirmesi için ilan verildi

Talih Kuşu'nun özelleştirmesi için ilan verildi

Milli Piyango ihalesinde ön yeterlilik başvuruları 14 Temmuz'da; teklifler 5 Ağustos'ta alınacak

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Mili Piyango şans oyunlarının özelleştirme ihalesinde ön yeterlilik son başvuru tarihi 14 Temmuz, son telif verme tarihi ise 5 Ağustos olarak belirlendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, "Karşılığı nakit olmak üzere şans oyunlarının planlanması, tertibi ve çekilişlerinin düzenlenmesi hakkı" 10 yıl süreli lisanla verilecek.

İhalenin geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olarak belirlendi.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Ortak girişim grubuna ortak olacak yatırım fonlarının "yönetimleri altındaki fonlar" tutarının en az 500 milyon dolar olması ve ortak girişim grubu içindeki paylarının yüzde 70'i geçmemesi gerekiyor.

Temmuz 2014'te yapılan şans oyunları işletme ihalesinde, 2.755 milyar dolar ile en iyi teklifi veren Net Şans-Hitay ortak girişim grubu ve 2.75 milyar dolar ile en iyi ikinci teklifi veren ERG-Ahlatçı OGG'nin, lisans bedelini gerekli süre içinde yatıramamaları nedeniyle yeniden ihaleye çıkılması kararı alınmıştı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.