3.8 milyonu oy kullanacak 8.8 milyon kişi vatandaşlık aldı

3.8 milyonu oy kullanacak 8.8 milyon kişi vatandaşlık aldı

Eski  AKP Kayseri milletvekili Pelin Gündeş, vatandaşlık alan yabancıların sayısının 8.8 milyon olduğunu söyledi.

A+A-

Eski  AKP Kayseri milletvekili Pelin Gündeş, 8 milyon 800 bin kişi vatandaşlık aldığını bunlardan 3 milyon 800 bininin oy kullanacağını ve AKP'nin bunlardan 64 vekil çıkartmayı planladığını söyledi

Bu bilgiyi, kaynağının MİT olduğunu söyleyen Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisinden aldığını söyleyen Gündeş, "Bunlardan 3 milyon 800 bini oy kullanacakmış ve AKP bu seçmenlerden 64 vekil çıkartmayı planlıyormuş" dedi.

Youtube'da konuk olduğu Şaban Sevinç'in 'Bizim TV' kanalında, vatandaşlık alanların sadece sığınmacılar olmadığını 250 bin dolara konut alanların da bunlara dahil olduğunu söyleyen Gündeş, "Vatandaşlığı bir kişi almıyor. 250 bin dolara vatandaşlık alan kişi 'pasaport yırtıldı' vs. gibi bahanelerle başkalarını da kendi çocuğu gibi gösterip birkaç kişiyi daha dahil ediyor. Türkiye'de vatandaşlık alanların sayısı 8 milyon 800 bin. Bana bu bilgiyi, kaynağının istihbarat olduğunu söyleyen, yalan söylemeyecek Türkiye'nin tanınmış bir gazetecisi verdi" dedi. 

250 bin dolara ev alan kişinin vatandaşlık aldıktan sonra sahip olduğu konutu satarak elde ettiği gelirle başkalarına da vatandaşlık aldığını söyleyen Gündeş, "Yargı şu anda 'benim çocuğum değildi ama vatandaşlık alırken öyle göstermiştim' şeklinde açılan davalarla dolu" dedi. 

8 milyon 800 bin kişinin 3 milyon 800 bininin oy kullanacağını iddia eden Gündeş, "AKP bu seçmenden 64 vekil çıkartmayı planlıyor" diye konuştu.

Seçim gecesi ne olacak

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı ise, "SADAT terörist yetiştiren bir kuruluştur, seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır" açıklamasıyla SADAT'ı gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "baskınının" perde arkasını yazdı.

CHP'den isimlerle yaptığı görüşmeyi aktaran Fatih Altaylı, "Anlatılanlar ilginç. Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ı gündeme getirmesinin ve buraya gitmesinin nedeni, seçimle daha doğrusu seçim güvenliği ile ilgili bir süreden beri konuşulan bazı senaryolar" dedi.

Altaylı, şöyle devam etti:

"Bu senaryolardan en tehlikeli olan ve CHP’yi alarma geçirip bu hamleyi yapmaya yönelten ise şu:

Erken veya zamanında seçim akşamı Yüksek Seçim Kurulu’ndan veri akışı engellenecek. Sonra AK Parti lehine veriler kanalara iletilecek ve gece erken saatlerde iktidarın seçimi kazandığına dair TRT ve hükümete yakın kanallardan yayın yapılmaya başlanacak. Aynı anda sokaklarda SADAT kontrolündeki gruplar kutlamaya yapmaya başlayacak. O andan itibaren hiç kimse aksini iddia eden bir tutum takınamayacak, bir anlamda atı alan Üsküdar’ı geçecek.

Bu hikaye Ankara’da çokça dillendirilmeye başlayınca, her ne kadar 'Bu kadarı da olmaz' diye düşünse de Kemal Kılıçdaroğlu SADAT’a dikkat çekmeye ve SADAT’ı gündeme getirmeye karar vermiş.

Baskının arkasında yatan motivasyon işte bu senaryo ve bu iddialar.

CHP yönetimi de 1950'lerden bu yana seçim güvenliği konusunda oldukça iyi sınavlar vermiş Türkiye'de böyle bir gelişmeye ihtimal vermese de ve en azından seçmenin içini rahatlatmak için böyle bir hareket yapmak zorunda hissetmiş kendini.

NOT: Bu yazıdaki senaryolar bana ait değil, Ankara'da üretilen senaryolardır ve Türkiye'de seçim güvenliğini riske atmaya kimsenin cesaret edemeyeceğine inanıyorum.

 

İlgili Haberler