TBB'nin yönetim kurulu değişti

TBB'nin yönetim kurulu değişti

Türkiye Bankalar Birliği, bugün yaptığı seçimde Yönetim Kurulu ve Denetçi üyelerini belirledi. Kesin olmayan sonuçlara göre Yönetim Kurulu'nda tek bir değişiklik oldu

A+A-

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu ve Denetçi üyeler belirlendi.

TBB tarafından yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen 59. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre Yönetim Kurulu ve Denetçi üyeler belirlendi

Açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili'nin, Yönetim Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda belirleneceği belirtilirken, Yönetim Kurulu Üyesi 13 banka, "Akbank, HSBC Bank, ING Bank, Şekerbank, Turkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türk Eximbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi." olarak sıralandı.

Bu sonuçlara göre Yönetim Kurulu'ndaki tek değişiklik, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın yerine Türk Eximbank'ın geçmesi oldu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ise Yönetim Kurulu Denetçi Üyesi seçildi. Birliğin 3 Yönetim Kurulu Denetçi Üyesi de değişti.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu Denetçi Üyeleri; Burgan Bank, Finans Bank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası oldu.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.