TCMB, bankaların azami komisyonlarını açıkladı

TCMB, bankaların azami komisyonlarını açıkladı

​​​​​​​Merkez Bankası, bankalar tarafından üye işlerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarını açıkladı.

A+A-

Merkez Bankası, bankalar tarafından üye işlerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarını açıkladı.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, Bankalar tarafından  üye işyerlerine uygulanabilecek azami komisyon oranlarının  hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran, bankaların 32-45 gün  vadeli olarak açılan Türk lirası cinsi tüm mevduat türlerine  uyguladıkları ağırlıklı ortalama faiz oranının ilan tarihi itibarıyla  en güncel iki haftalık ağırlıklı ortalaması olarak belirlendi. Buna göre faiz oranı 01/03/2020- 31/03/2020 dönemi için %0,78 olarak açıklandı.

Taksitli mal ve hizmet alımlarında azami komisyon oranı, taksitsiz  işlemlerde geçerli olan azami komisyon oranına her bir taksit için bu  oranın en fazla yüzde 50’si ilave edilerek uygulanacak. Buna göre, 01/03/2020- 31/03/2020 döneminde taksitsiz (Peşin) işlemler için azami  komisyon oranı %1,23, taksitli işlemlerde her ilave taksit için azami  artış oranı %0,615 olarak belirlendi.

Söz konusu azami oranlara Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi  dahil değil olacak.

Açıklamada, "Komisyon oranları ilgili dönemler için geçerli olan  azami oranlar olup, tespit edilecek komisyon oranları rekabetçi piyasa  şartları ve bankalar ile üye işyerleri arasındaki iş ilişkisi  çerçevesinde serbestçe belirlenebilecektir." denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.