TCMB enflasyonu o seviyeye düşüremez!

TCMB enflasyonu o seviyeye düşüremez!

JP Morgan, enflasyonun 2018 4. çeyrekte TCMB'nin beklediği kadar keskin düşüş göstermesinin muhtemel olmadığını savundu

A+A-

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıkladığı 2018'in ilk enflasyon raporunu değerlendiren JP Morgan, enflasyonun 2018 4. çeyrekte TCMB'nin beklediği kadar keskin düşüş göstermesinin muhtemel olmadığını savundu.

JP Morgan, Merkez Bankası'nın enflasyon raporunu analiz etti. Çetinkaya'nın açıkladığı enflasyon raporunda 2018 sonu için enflasyon tahmininin yüzde 7,0'dan 7,9'a ve 2019 sonu tahmininin yüzde 6,0'dan 6,5'e yükseltildiğine işaret eden JP Morgan, "Raporda yer alan grafiklere bakıldığında TCMB'nin enflasyonun ilk çeyrekte yüzde 11,9'dan 11,0'a düşmesini, 3. çeyrek sonuna kadar yüzde 10-105 aralığında kalmasını ve 4. çeyrekte keskin bir düşüşle yüzde 7,9'a gerilemesini beklediğini görüyoruz. Bu, bizim beklediğimizden çok daha keskin bir düşüş. Biz, enflasyonun yıl sonunda ancak yüzde 9,5 seviyesine düşmesini bekliyoruz" dedi.

TCMB'nin kısa vadeli enflasyon tahminlerinin göreceli olarak muhafazakar olduğuna inandıklarını belirten JP Morgan, bunun gelecek 9 ayda TCMB'nin daha fazla kredibilite kaybı yaşamasının engellenmesine yardım edebileceğini belirtti. 

JP Morgan yaptığı değerlendirmede, "Enflasyonun 4. çeyrekte bu kadar keskin bir düşüş göstermesi olası, ancak mümkün görünmüyor ve risklerin hiçbiri gerçekleşmez, enflasyon hızlı şekilde düşür ise bu oldukça pozitif bir sürpriz olur. Eğer bu olası, ancak mümkün olmayan senaryo gerçekleşmez ise, orta vadeli tahminlerine önümüzdeki enflasyon raporlarında ince ayar yapılabilir" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.