TCMB, faiz kararını açıkladı

TCMB, faiz kararını açıkladı

TCMB, haftalık repo faizi oranını yüzde 8,25 olarak bıraktı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık repo faizinde   piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yapılan  açıklamaya göre, haftalık repo faizi %8,25 olarak kaldı.

Foreks anketine katılan 19 ekonomistin tamamı faizin değişmeyeceği yönünde görüş belirtmişti.

TCMB bir önceki toplantısında faizi piyasanın indirim yönündeki beklentisinin aksine değiştirmemişti. Banka faiz indirim sürecine  başladığı geçen yılın Temmuz ayından, indirime son verdiği geçen aya kadar faizi toplam 1575 baz puan aşağı çekti.

Merkez Bankası Beklenti Anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi %10,22, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi %9,33 ve 24 ay sonraki enflasyon beklentisi %8,38 oldu.

TCMB'nin enflasyon beklentisi bu yıl sonu için %7,4, 2021 yıl  sonu için %5,4 seviyesinde bulunuyor. TCMB Başkanı Murat Uysal, 29 Temmuz'da yılın üçüncü 'Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. Enflasyon beklentilerinde değişiklik olup olmayacağı, piyasalar tarafından yakından izlenecek.

TÜİK en son tüketici fiyatlarını yıllık %12,69 olarak açıkladı.

TCMB'nin bir sonraki toplantısı 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.