TCMB geç likidite penceresi faizini yükseltecek

TCMB geç likidite penceresi faizini yükseltecek

JPMorgan da TCMB'nin geç likidite penceresi faizini yükseltmeyi tercih edeceğini öngördü

A+A-

JPMorgan da TCMB Para Politikası Kurulu'nun perşembe günü yapacağı toplantıda gösterge konumdaki 1 hafta vadeli repo faizini yüzde 8,25'te  tutmayı, yüzde 11,25 olan geç likidite penceresi faizini yükseltmeyi tercih edeceğini öngördü.

TCMB'nin likiditenin sıkılaştırılması için daha fazla alana  imkan vermek üzeren geç likidite penceresi faizini, faiz koridoru üst bandını, artırması olasılığının büyümekte olduğunu ifade eden JPMorgan,  en az 100 baz puanlık bir artırımın anlamlı olacağını düşündüklerini  vurguladı.

Böyle bir faiz artırımının politika faizini, gösterge faizi yükseltmek kadar etkili olmayacağınının kesin olduğunu belirten JPMorgan, ancak TCMB'ye biraz soluklanma imkanı vereceğine de dikkat çekti.

TCMB'nin önümüzdeki aylarda reaktif olmaya devam etmesini ve bu  stratejisini sürdürmesini beklediklerini ifade eden JP Morgan, bu  stratejinin etkisinin olmaması halinde Türk Lirası'nın ciddi baskı altında  kalacağını belirterek, "Bizim görüşümüz göre o zaman resmi bir faiz  artırımı görürüz" değerlendirmesini yaptı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.