TCMB haftaya faiz indirimi yapabilir

TCMB haftaya faiz indirimi yapabilir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, FED'in dünkü kararından sonra gözlerin çevrildiği TCMB'nin haftaya faiz indirimi yapabileceğini söyledi

A+A-

ABD Merkez Bankası Fed'in ardından gözler TCMB'nin faiz karanıa çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, TCMB'nin önümüzdeki hafta bir faiz indirimi yapabileceğini, böyle bir fırsatı olduğunu özellikle üst bantta bir indirimin söz konusu olabileceğini söyledi.

NTV'nin canlı yayınında konuşan Ertem, "Önümüzdeki hafta TCMB'nin bir toplantısı var. Piyasalar TCMB'nin pas geçeceğini düşünüyor ancak bir faiz indirimi de olabileceğini düşünüyorum. Böyle bir fırsatı da var Türkiye'nin. Özellikle gecelik borç verme yani banka sistemini finanse etme faizi olan üst bantta bir indirim söz konusu olabilir" dedi.

Faiz kararını 24 Mart'ta açıklayacak olan TCMB'nin politika faizi yüzde 7.5, faiz koridorun alt bandı yüzde 7.25 ve faiz koridorun üst bandı yüzde 10.75 seviyesinde bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.