TCMB'nin faiz artırımı temel senaryo

TCMB'nin faiz artırımı temel senaryo

Goldman Sachs, "Enflasyondaki yükseliş sonrası TCMB'nin faiz artırımına gitmesi temel senaryo haline geldi"

A+A-

TÜİK'in Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, Türk Lirası'nın Eylül ayından bu yana yüzde 15'den fazla değer kaybetmesinde enflasyon üzerinde baskının arttığına işaret etti ve TCMB'den bir faiz artırımı beklemenin temel senaryo haline geldiğini düşündüklerini açıkladı.

TCMB'nin 14 Aralık toplantısında Geç Likidite Penceresi faiz oranını 100 baz puan artıracağını düşündüklerini belirten Goldman Sachs, "TCMB'nin faiz politikası büyük ölçüde kur konusunda endişelerle yönlenmeye devam ediyor. Banka, Kredi Garanti Fonu'nun etkisinin kaybolmaya başlamasından kaynakla olarak yurt içi finansal şartların hali hazırda sıkılaşmakta olduğuna inanıyor. Ancak biz, enflasyon bekleyişlerinin ciddi şekilde yükselmesi nedeniyle bu öngörüden kuşkuluyuz. Beklentileri çıpalamak için faizlerde keskin bir sıkılaştırma gerekiyor" dedi.

Goldman Sachs, Ocak ayında TCMB'den 100 baz puan faiz artırımı tahmin etmeye devam ettiklerini, ancak bunun için risklerin yukarı yönlü olmaya devam ettiğini düşündüklerini vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.