Tekfen hisseleri için AL önerisi

Tekfen hisseleri için AL önerisi

BNP Paribas,Tekfen Holding için 8,70 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.

A+A-

BNP Paribas,Tekfen Holding için 8,70 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TKFEN (AL, Hedef fiyat: 8.70TL) 
Nitratlı gübrelerin satış yasağının kaldırılması ihtimali 

Tarım Bakanlığı, AN33 (% 33 nitrat konsantrasyonlu amonyum nitrat gübresi) yasağının devam etmesine, potasyum, sodyum nitrat gübrelerinin satış yasağını kaldırmaya karar verdi.

Tekfen'in toplam gübre satışlarının yaklaşık üçte birini nitrat bazlı gübreler (AN26 ve AN33) oluşturmaktadır ve diğer gübre ürünleriyle karşılaştırıldığında daha yüksek kârlıdır. Bu sebeple Tekfen, yasağın kaldırılmasından olumlu yönde etkilenecektir. Nitrat mevsimi genel olarak Nisan ayına kadar devam eder. Yasağın kalkması hemen uygulamaya alınırsa Tekfen, 1Ç17'de anlamlı miktarda AN26 satma şansı bulacak.

Tekfen'te olumlu momentumun devam edeceği düşüncesindeyiz. Yakında hükümetten konuyla ilgili açıklamaların geleceğini ve belirsizliğin kalkacağını düşünüyoruz."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.