Teknoloji devlerinin bilançoları açıklandı

Teknoloji devlerinin bilançoları açıklandı

Alphabet'in karı Wall Street beklentilerinin gerisinde kalırken Microsoft'un net kâr ve gelirleri düştü

A+A-

İnternet arama motoru Google'ın sahibi Alphabet şirketi ilk çeyrekte Wall Street analistlerinin kar hedeflerini karşılayamadı. 

Piyasa değeri açısından dünyanın ikinci büyük şirketi olan Alphabet, ilk çeyrekte cirosunu 17,26 milyar dolardan 20,26 milyar
dolar seviyesine yükseltti, ancak 20,37 milyar dolar olan analist beklentilerini yakalayamadı.

İlk çeyrekte tek seferlik kalemler hariç tutulduğunda hisse başına kar 7,50 dolar oldu. Analistler ise 7,97 dolar kar bekliyorlardı.
 

Microsoft'un net kâr ve gelirleri düştü

Bu yılın ilk 3 ayını, 2016 mali takviminde üçüncü çeyrek olarak kabul eden Microsoft'un da net kâr ve gelirlerinin düştüğü belirtildi.

Buna göre, Microsoft'un 2016'nın ilk üç ayında net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azalarak 4,99 milyar dolardan 3,76 milyar dolara geriledi. Şirketin aynı dönem içindeki net kârı da yüzde 5 azalarak 21,73 milyar dolardan 20,53 milyar dolara düştü. Firmanın hisse başına kârı da geçen yılın ilk 3 ayında 0,61 dolar iken bu yılın aynı döneminde 0,47 dolar oldu.

Microsoft İcra Kurulu Başkanı (CEO) Satya Nadella, yaptığı açıklamada, şirketin bulut (cloud) teknolojisi ve Windows 10 işletim sisteminin kullanımında artış görüldüğünü kaydederek, büyüme hızı yakalamak isteyen şirketlerin Microsoft'un dijital teknolojilerini daha çok tercih ettiğini ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.