Teknosa’nın cirosu 2019'da yüzde 19 büyüdü

Teknosa’nın cirosu 2019'da yüzde 19 büyüdü

Teknosa, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Sağlıklı ve  karlı büyümeye odaklanan Teknosa’nın cirosu 2018’e göre yüzde 19  büyüme ile 4,1 milyar TL’yi geçti.

A+A-

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2019 yılının ikinci  yarısında ‘Yeni Neslin Teknosa’sı’ adıyla başlattığı Dönüşüm Programı’nın meyvelerini topluyor. En iyi müşteri deneyimi ve  operasyonel mükemmellik için mağaza ve satış süreçlerinden kategori  yönetimi ve tedarik zincirine kadar pek çok alanda kapsamlı bir  dönüşümü başlatan Teknosa, 2019 yılında tüketici teknolojisi ürünleri  pazarının iki katı seviyesinde büyümeyi başardı.

Teknosa, 2019 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Sağlıklı ve  karlı büyümeye odaklanan Teknosa’nın cirosu 2018’e göre yüzde 19  büyüme ile 4,1 milyar TL’yi geçti.

    2019 yılında, özellikle de yılın son çeyreğinde gösterilen iyi  performansta, ‘Yeni Neslin Teknosa’sı’ adıyla başlatılan Dönüşüm Programı’nın ve dijitalleşme atılımlarının etkisinin yüksek olduğunu  belirten Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Mağaza ve satış gücü  etkinliğinden kategori yönetimine, tedarik zincirinden harcama  verimliliğine birçok alanda çalışmalara başladık. Veriye dayalı  yönetim ile müşteri deneyimini ve operasyon verimliliğimizi  iyileştirmeye odaklandık. Yılın ortalarında başlattığımız dönüşüm  programı kapsamında doğru ürünlerin doğru lokasyonda bulunmasını daha  etkin bir seviyeye çıkardık. Aksesuar ile tamamlayıcı ürünler  konusunda çeşitliliğimizi artırdık ve müşterilerimizin alışveriş  sepetlerini daha değerli hale getirdik. Çoklu kanalda kesintisiz ve  hızlı hizmet sunacak uygulamalar hayata geçirdik. Bütün bunlarla  birlikte daha karlı ürünlere odağımızı artırdık, performansı düşük  mağazalarda da aldığımız aksiyonlarla karlılığımızı geliştirdik.
Böylece 2019 gibi oldukça zor bir yılın içinde performansımızı sürekli  artırmayı başardık. Bu başarı, tüm Teknosa çalışanlarının Dönüşüm Programı’nı, müşteri odaklı, daha verimli ve karlı olmak için  attığımız adımları sahiplenmelerinden geldi” dedi.
Dönüşüm Programı’nın etkilerinin 2020 yılında daha da belirgin  hale geleceğini belirten Gürcan, şöyle devam etti: “2019’da mağaza  sayımız artmamasına rağmen artan ortalama sepet tutarı ve artan  müşteri sayısının etkisiyle benzer mağaza satışlarında geçen yıla göre  yüzde 21 seviyesinde büyüme gösterdik. Bu da bize 4,1 milyar TL ciro  sağladı. Özellikle yılın son çeyreğinde performansımızda önemli  iyileşmeler elde ettik. Yılın son çeyreğinde karşılaştırılabilir  operasyonel karımız, geçen yılın aynı dönemine göre iki katından fazla  bir seviyede gerçekleşti. Yıllık sepet büyümesi yüzde 23 iken, yılın  son çeyreğinde bu oran yüzde 38’lere kadar çıktı. 2019’un son  çeyreğinde mağaza ve online ciromuz 2018’in aynı dönemine göre yüzde
48 arttı.”

2019 yılında gösterilen başarının 360 derece uygulanan bir  yaklaşım sayesinde olduğunu ifade eden Gürcan, sözlerini şöyle  sürdürdü: “Teknosa.com’un altyapısını yenilediğimiz ve şirket  genelinde veri analitiği için yaptığımız dijitalleşme yatırımlarımızın  da olumlu etkisini 2019 yılında güçlü bir şekilde hissettik.
Teknosa.com, yeni altyapısı, hızlı sevkiyatı, hizmet kapsamını  genişletmesi, ürün bulunurluğu ve çeşitliliğinde sağladığı iyileşme  ile hizmet kalitesinde fark yaratarak çok başarılı bir yıl geçirdi.
Teknosa.com cirosu yıl toplamında 2018’e göre yüzde 40 artarken, son  çeyrekte ciro artışı yüzde 90’ı geçti. Toplam ciromuz içinde Teknosa.com’un payı yüzde 7’ye ulaştı.”

2020 yılının Teknosa için daha da iyi bir yıl olacağını belirten Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan “Dönüşüm ve dijitalleşme  yolculuğumuzda kazanımlarımızı sürdürürken, daha fazla değer  yaratmamızı sağlayacak yeni açılımlara da devam ediyoruz. Dönüşüm Programı’mız 2020 yılında da tüm hızıyla net bir yol haritası  içerisinde sürüyor olacak. Yeni yılda finansal sonuçlarımız üzerindeki  odağımızı daha da artıracak, operasyonel verimliliğimizi geliştirecek,  tedarikçilerimizle beraber kazanacağımız modelleri oluşturacak ve  müşteri deneyimimizi dünyadaki en iyi uygulamaları da inceleyerek daha  da geliştireceğiz” dedi.

2020 yılının Teknosa’nın 20. yılı olduğunu hatırlatan Bülent Gürcan  şöyle konuştu: “20. yılımıza güçlü hedeflerle giriyoruz. 20 yıldır  oluşturduğumuz sayısız başarı hikayesine bu sene çok güçlü bir başarı  hikayesi ekleyeceğiz. Dönüşüm Programı ve dijitalleşmenin etkileriyle  bu yıl yine pazarın üzerinde performans göstermeyi, ciromuzu yüzde
15-30 arasında artırmayı ve yıl toplamında net kara geçmeyi  hedefliyoruz. Tüketici güven endeksi ve global konjonktürdeki  değişimleri yakından izleyerek gerektiğinde hedeflerimizi  güncelleyeceğiz.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.